Marc ManGin

modern music academy

Marc ManGin

 

Geïnspireerd door de jazzmuziek die zijn vader thuis opzette koos Marc ervoor saxofoon te gaan spelen. Op zijn 11e ging hij naar het Conservatorium van Parijs en studeerde hij bij Alain Jousset. Op 19 jarige leeftijd voltooide hij zijn klassieke studies. Hierna wilde hij zich verder ontwikkelen in de jazz omdat hij van mening was dat het emotionele bereik van het instrument zich vooral ontplooide bij de jazzmasters.

 

Marc begon met Jazz spelen tijdens het "Festival des Enfants du Jazz de Barcelonnette" met Pierrick Pedron en volgde dit festival voor 3 edities. Hierna was hij ervan overtuigd dat hij een professionele jazzmuzikant wilde worden en richtte hij zijn eerste jazzband Babouk op in 2004. Hij ging verder studeren op de Edim School of Music te Parijs en kreeg tegelijkertijd een beurs om musicologie aan de beroemde Sorbonnen universiteit te studeren.

In 2006 reisde hij naar de VS om een semester te volgen aan de Berklee College of Music. Na deze geweldige ervaring besloot Marc zijn jazzstudies te vervolgen aan het conservatorium van Amsterdam bij de jazzgigant Ferdinand Povel. In Amsterdam voelt Marc zich thuis heeft hij de mogelijkheid gekregen om leider te zijn van de Eijlders session en Melodylive Soul Session. Waar muzikanten samen komen om samen de hele avond en nacht met elkaar te jammen.

Tijdens zijn studies aan het CVA kreeg Marc steeds meer plezier in het lesgeven aan privé-leerlingen. Daarnaast viel hij op bij zijn methodiekleraren door zijn enthousiasme en motivering van de combo's die hij leidde tijdens zijn opleiding.

Hij is bezig met de productie van 2 albums met zijn eigen bands: The Amsterdam Quartet & The Chocolate Puppets.

 

 

 

© Modern Music Academy • All rights reserved