Fabrizio la Piana

modern music academy

Fabrizio la Piana

 

Scott Henderson over Fabrizio:

"Fabrizio sounds great! Has chops, a really good tone and he knows how to phrase".

Fabrizio is professioneel gitarist en woont en werkt in Nederland.

De liefde voor de gitaar werd hem meegegeven door zijn vader Vittorio, met wie hij als kind muziek uit de zestiger en zeventiger jaren begon te spelen.

Daarna studeerde hij vijf jaar klassieke gitaar aan het conservatorium van Catania in Italië, studeerde cum laude af aan de Lizard Academy of Fiesole (Florence, Italië) in de richting rockgitaar, alsmede op jazzgitaar aan het Amsterdams Conservatorium en verenigt nu zijn vaardigheden onder de supervisie van de legendarische gitarist Scott Henderson.

Als uitvoerend gitarist trad hij op tijdens clinics aan de Dal Legno Al Suono high school in Italië en was assistentleider bij clinics met M.Mellner in Gela, en M.Moriconi in Catania.

Hij speelde samen, toerde en maakte opnamen met een keur aan artiesten en in uiteenlopend projecten, varierend van de musical "La Buona Novella" (van het album van Fabrizio De Andre`) tot popbands voor optredens in tv-shows zoals Insieme en Insieme Estate. Verder verleende hij zijn medewerking aan singers/songwriters (Francesco Giuffrida, Luciano Maio Orchestra), jazzcombo's en –duo's (met Sandro Fazio, Santeri Sulkunen etc.), rockbands (Tobacco Road, Ablaze) en coverbands (Poor Boys, First Move).

 

Samen met Michael Mellner en de docenten aan Lizard schreef hij de methode "Scuola di chitarra elettrica Hard Rock Heavy Metal" uitgegeven door BMG Ricordi.

Hij doceerde gitaar aan de Lizard Laboratorio Musicale (Catania), Yamaha Music school (Milan), Schizzi Sonori (Catania), Forte Muziekschool (Zaandam), M.E.C. (Amsterdam), De Gooische Muziekschool (Bussum) en bij Modern Music Academy in Zaandam, waarvan hij mede oprichter is.

Op het moment schrijft hij onder meer stukken voor zijn eerste solo-album.

Lesdagen

woensdag en zaterdag

© Modern Music Academy • All rights reserved